Zimbabwe
Door: Wytze
Blijf op de hoogte en volg Wytze
10 Augustus 2007 | Zimbabwe, Harare
Zimbabwe wat een land, het is echt schitterend hier. Toen er nog geen Mugabe was moet het hier echt zeer goed vertoeven zijn geweest. Op dit moment is het echt klote, maar als je geld hebt kan je nog alles krijgen. De mensen moeten nu rond de 2 uur in de rij staan voor een brood, 1 tot 2 dagen voor diesel en er is geen meel en cooking oil te krijgen.
De 28 juli hebben mark en Natalie me opgepikt in Kariba, hier is een super grote dam en grootste stuwmeer ter wereld. Van kariba moesten we snel naar Mana pools National Park voor dat de gate dicth ging.
Dit is echt een van de mooiste parken die ik ooit bezocht heb, camperen aan de zambezi, rond 19 uur komen de hippo's naast de tent het land op. Olifanten en buffels lopen rustig langs en s nachts komen de hyena's langs, We hadden twee kaarse buiten laten staan den die hebben de hyena's opgegeten !!!
Alle andere beesten zijn relaxed, eland, impala gazelle zebra etc. En leeuwen natuurlijk, wat een beesten!!
Diesel is moeilijk te krijgen (verkrijgbaar op de black market, maar duur) we bleken eigenlijk te weinig diesel bij ons te hebben om terug te komen naar Harare. Maar gelukkig was er een vriend van mark in het park, die hetzelfde probleem had, en het goede nieuws was dat hij 100 liter diesel had laten droppen bij de police post in makuti zodat we toch nog naar Harare konden komen.
Harare is echt een rare stad, fuel shortage maar je ziet daar zoveel autos rond rijden en ook de ministers en andere mensen van de mugabe top, rijden rond in de nieuwste auto's (jaguar's, range rovers, alle andere nieuwste modellen 4x4), nieuwe bmw's etc. Het echt niet voor te stellen dat er problemen zijn als je al die autos ziet rijden. De rijken worden rijker en de armen armer...
Van Harare naar Bulawayo daar een paar dagen met Mark en Natalie rond gekeken, en boodschappen doen, 4 supermarkten af om wat spullen bijmekaar te krijgen, super markten zijn leeg!!
Gister van Bulawayo naar Vic falls gelift en net falls bezocht, wow dat is echt heel erg mooi, komen nog wel fotos, dit is echt schitterend.
Greetings from Vic Falls
10 Augustus 2007 - 15:58
Hedwig :
HE TOF! ben benieuwd naar de foto's!!
Henk & Lam staan op het punt om op vakantie te gaan en dan zijn wouter en ik de boer op ugoklooster! Hopelijk geeft de robot niet te veel allarm.
xxx
hedwig -
10 Augustus 2007 - 20:44
Yo Man:
Inderdaad, dat land is ooit echt een paradijs geweest.. Raar hoe dat soms fout kan lopen;) Leuk om het ook van jou te horen.. Die Karibadam, nog project over gedaan voor mijn studie.. Schijnt slecht onderhouden te zijn, en in seismisch actief gebied te zitten.. best link, kan zomaar aardbeving zijn en dan spoelt er zoveel water door.. Best tricky.
Woensdag trouwens geopereerd.. Weet je dat ook. Is gelukt, was nog beetje problematisch, pin was vanboven vastgegroeid.. hebben ze los moeten bikken, maar jah, tis eruit. Over 6 weken mag ik weer trainen.. Mja, wacht vol verwachting op de foto's.. Groet uit Zeeland, Jeroen -
11 Augustus 2007 - 07:15
Herman En Elsbeth:
Hallo Wytze, Wat een belevenissen! Dat klinkt prachtig, wat betreft de parken en hoeveel wild je daar tegenkomt, maar beroerde economische situatie. Vooral voor de mensen die zich niets meer kunnen permiteren. Over de Vic falls heb ik veel gehoord van Herman, moet fantastisch zijn. Geweldig dat je dat allemaal meemaakt! Veel succes en plezier met de verdere reis. Wij gaan 12 dagen naar Portugal naar Jan! Veel liefs van Herman en Elsbeth -
11 Augustus 2007 - 10:01
Eeeh Wytze:
Hoe ist? Beetje hoog water deze tijd vh jaar?? Mooie verhalen man, klinkt weer geweldig.... Tip van de week: Vergeet het Raften niet op de Zambezi, is echt een goede spot daar vanaf Vic Falls! En voor slechts een paar miljoen Zim-dollar kun je in de buurt van Vic Falls bij een goed restaurant genieten van een Braai-buffet en trommelshow. -
11 Augustus 2007 - 18:25
Karin:
Hee Wytze! wow, goed zeg dat je zo geniet van alles daar! Kom maar op met die fotos, je maakt mij (en ik geloof iedereen als ik de reacties zo lees) zo wel heel erg nieuwschierig! En ik moet bekennen ook wel een beetje jaloers door je mooie verhalen..
Hoewel voor mij begint komende week ook wel de vakantie met kans om een beetje te reizen. Fuel shortage doen ze hier in ieder geval niet aan: ik blijf me steeds opnieuw verbazen over de prijs van 1$ per gallon!
Groetjes en liefs uit Cuenca, -
12 Augustus 2007 - 09:38
Marc:
goed dat je ben aangekomen in vicfalls
groeten marc -
12 Augustus 2007 - 12:29
Theo:
Hé, Wytze, Te weinig dieselolie moet toch raar voorkomen. Vroeger toch menig liter over een bijna uitgaand kampvuurtje gegooid.... Ik ben erg benieuwd naar je foto's!
Groeten Theo en Liesbeth
13 Augustus 2007 - 12:49
Patricia:
He Wytze! Super hoor al die belevenissen! Super leuk ook om al die foto's te zien! Volgens mij heb ik al je verhalen tot nu toe al gelezen. Gave reis hoor. Volgens mij geniet je ontzettend! Helemaal gelijk in :D
Vooral zo doorgaan :D
Bye! Patricia -
15 Augustus 2007 - 08:48
Hey:
hey wel leuk om je verhalen eens allemaal te lezen en weet dat het goed met je gaat. Ook heel erg leuke fotos en zo.
hou je nog goed daar
groetjes -
17 Augustus 2007 - 08:28
Lamkje En Marjolein :
Hi Wytze, groetjes uit Spijk, de ouelui zitten hier lekker te relaxen en wat fietsen en lekker eten aan de rijn in Emmerich.
Zaten je website te bekijken stoer man goh wat een reis Wytze, martien en ik zijn in 1996 heel afrika door wezen liften, uganda, rwanda en burundi, Lusaka madagascar kenia en tanzania, in drie maanden rond. Maar jouw reis is nog een slag avontuurlijker, knap hoor maar we willen je wel heelhuids weer terug, ook namens Lamkje dit verzoek!
Lam en barteld hebben henk en mij verslagen met 1 punt met kalverjassen gisteravond.
Hou je taai jong en oant sjen!
17 Augustus 2007 - 08:29
Marjolein: