hola gente
Door: Wytze
Blijf op de hoogte en volg Wytze
20 Januari 2008 | Argentinië, Buenos Aires
Na twee weken rondgereisd te hebben met mijn ouders, na mijn laatste bericht nog van kaapstad en de omgeving genoten, natuurlijk stellenbosch, waar we een wijntje geproefd hebben, de kaap met pinguins en fantastische bergen en natuurlijk de tafelberg.
Argentinie: Buenos Aires (BA) het was ruim 30 graden toen ik daar aankwam dus dat was wel even wennen. Dit is enorm grote stad waar echt heel veel te doen is. Dus de toerischtische plekjes maar wat afgelopen.
Wat valt op: ze spreken allemaal spaans en dat is wat anders dan afrikaans of swahili. De mensen zijn hier echt oprecht vriendelijk en dat valt toch wel op naar afrika. Waar je toch altijd het gevoel hebt dat je een lopend bankbiljet bent. Ze geven je advies, leggen de weg uit echt super aardig.
De eerste paar dagen in BA het nachtleven verkend met wat ui van het hostel. Wat valt op ze gaan hier dus echt pas om 10 of 11 uur uit eten. Dus wij ook maar een keer om 1 uur het restaurant in, eets je dus van 01.30 tot 2 in de morgen, rare lui!!!
Vanuit BA op naar Cordoba, waar ik afgesproken had met Sarah, (kende ik nog van Tanzania). Vanuit Cordoba naar carloz paz, super toeristisch, vlucht iedereen uit de stad heen in de zomer en toen naar La Cumbre waar we geparasaild hebben, perfect weer en heerlijk zweven naast een condor. Nu net 24 uur in een busje en aangekomen in Bariloche, heb ooit gezegd zoiets doe ik nooit maar de bussen hier hebben extreme grote stoelen of bedden dus de reis verliep boven verwachting.
Bariloche noemen ze ook wel klein zwitserland, super mooi helder meer met bergen op de achtergrond en een heerlijk weertje. Hier gaan we wat hiken, raften fietsen en van het goede weer genieten. En hier plan ik dus mijn cursus spaans te gaan doen, will make a plan sometime, zoals ze zo mooi kunnen zeggen in Zuid afrika.
Oh ja de braai (BBQ) hier is nog wat groter dan Zuidafrika was wel even schrikken, halve koe gaat letterlijk op de braai (parilla).
Als de spaanse cursus wat gevorder is hoop ik ergens op een boerderij nog wat aan de slag te kunnen we zullen zien...
Chau Wytze
19 Januari 2008 - 17:45
Van Ugoklooster:
Ola Wytze, que tal? Somos aqui en la hacienda de Henk y Lamkje. Hemos visto schaatsen en la television. De Nederlanders doen het goed. Jan Bos staat tweede bij de mannen en bij de vrouwen gaat het ook behoorlijk goed. Wat heb je een enorm eind gereisd. En heel leuk om jou even via skype te horen. We zijn benieuwd hoe het gaat als je de Andes over gaat steken, als je naar Chili gaat. Wat een enorm grootland is het, we zitten hier met de atlas voor onze neus. Ga je later nog weer terug naar Argentinie of reis je door naar het noorden? We gaan er hier een gezellige avond van maken, met alle foto's van zuid afrika en de wisky en de biltong in onze hand. -
19 Januari 2008 - 19:01
Daninho:
Hola amigo, buenos dias, como estas?
Bien! zo te lezen. Meneertje ziet weer veel lees ik wel. En jij in een bus voor zo'n lange tijd?? Had ik niet verwacht...en grappig dat je je nu niet meer een rondlopende "bank" voelt...
Hier alles goed, net eerste week gehad bij LBP; bevalt tot dusver goed. Ook met Spaans cursus begonnen, kunnen we later wat Spaans tegen elkaar lullen :D
Hasta luego! -
19 Januari 2008 - 20:29
Pinda:
Ciao -
20 Januari 2008 - 11:02
Theo:
Hoi Wytze,
Heerenveen heeft gister gehakt gemaakt van AZ: van Gaal en zijn toppers met 4-0 naar huis gestuurd! En dat nog wel zonder Alves. ..
Veel plezier en Zuid-Amerika. Ik ben benieuwd hoe snel je het Spaans onder de knie zult krijgen. -
24 Januari 2008 - 14:11
Natasja:
¡Hola Wytze! ¿Que tal? Muy bien geloof ik, mooi! Kan ook bijna niet anders met 30 graden ;-) Wij regenen hier weg de laatste week, echt weer heerlijk hollands winterweer. Ach ja, kan niet alles hebben ;-) Al met je spaanse lessen begonnen? Geniet ervan iig!
Grtz Natas -
24 Januari 2008 - 14:11
Natasja:
Grtz Natas -
26 Januari 2008 - 11:10
Griet:
Como estas wytze sois en AG y viagar para este pais bueno tiempo -
01 Februari 2008 - 11:34
Hanneke:
Dat sjocht der net ferkeard út, dy reis fan dy. Ik wist net dat Argentinië yn Afrika leit: wer wat leart :-)
It is hjir wiet en kald, ik soe as ik dy wie wurk sykje op sa'n pleats en noch in skoftsje fuort bliuwe...
Krijst der noch wat mei fan it seis-lannen-toernooi? Genietsje der noch fan en oan't sjen/lezen (hoe makkest sa'n kapke op in e?)!