Zuid afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu Zuid afrika - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu

Zuid afrika

Door: Wytze

Blijf op de hoogte en volg Wytze

03 December 2007 | Zuid-Afrika, Pretoria

Oei het lijkt wel weer een jaar geleden dat ik een nieuw berichtje heb geschreven. us maar weer even een update.

Nog meer strand gezien in mozambique, en wezen duiken, in vilanculos en tofo. Dit schijnt een van de mooiste plekken te zijn om te duiken. Voor vilanculos liggen 4 eilanden met alleen maar strand net zoiets als terschelling, maar met alleen maar luxe lodges (min $400 voor een nachtje). En ook iets aan de tropische kant, erg mooi duienen en strand, na een mooie duik waar een schildpad voorbij kwam gezwommen, erg mooie en in water toch ook behoorlijk snelle beesten, erg indrukwekkend.

Na de duik dus een duin beklommen, vanaf de boot alleen deze duin te zien, maar waarachter ineens een sooort van groen paradijs te voor schijn kwam.

In tofo erg populair bij de zuidafrikanen, veel restuarantjes en veel mensen. Een attractie is hier zwemmen met een whale shark, grote walvis van 5 tot 10 meter waar je dus naast kan snorkelen, erg indrukwekkend. En natuurlijk meer gedoken en manta rays en zo meer gezien, die gaan super elegant door het water, super super mooi beesten.

In tofo en engelsman getroffen die naar zuid afrika ging, nou ik ook, samen een auto gehuurd en op naar de drakensberg (oh ja ook nog even door swasiland).
Grote berg keten in zuidafrika, een van grote attracties. Gecampeerd met uitzicht op het amphi theater, wat een uitzicht...

Volgende dag een bergje opgehiked (+3000 m), over van die lekkere kleine weggetjes. Super mooie vergezichten, en lekker in de buitenlucht.

Volgende stap was 3 dagen hiken, de bergen in, eigen eten mee, en hoppa sjouwen maar die berg op. Wat dus wel wat zwaarder was dan ik had verwacht, eten is best zwaar als je dat voor 3 dagen mee moet nemen. Maar in een grot overnacht met een kleine waterval, dus ook nog heerlijk kunnnen douchen.

Tja nu dus in capetown, een weekje nu en op zoek naar een boer om een paar weken aan de slag te gaan. Resultaat is nu dat ik een huisje ga bouwen (komende 3 weken) wat gaat dienen als tourist accomodation voor World cup 2010...En dan komen Henk en Lamkje, gaan we twee weken zuidafrika rond toeren. Nu op zoek naar een ticket voor Argentinie...

Oh ja cape town, is een erg mooie stad, cultuur historich, mooie museums leuke have gedeelte, lijkt net of je in nederland ergens rondloopt, zoiets als harlingen...
Gister in 4 uur de tafel berg beklommen,
ja kan de stad super mooi zien, wel een beetje spierpijn, maar dat is ook wel weer es fijn.

Nu dus op naar de boer in wellington.
20 km boven paarl.

Groeten uit Observatory, Cape town

• 03 December 2007 - 15:07

Jelmer:

Wytze !!!

Mooi verhaal weer! Goed om weer eens wat te horen. Dus je bent nu op je eindbestemming van het Afrikaanse deel van de reis. Duiken klinkt erg mooi. Tof dat je ook de padi hebt nu, kunnen we in de toekomst eens op duikvakantie :) Werkze de komende tijd !

Hier alles goed. Ga morgen verhuizen. Verder lekker druk met alle feestdagen enzo.

Groeten Jelmer

• 03 December 2007 - 15:24

Elsbeth:

Hallo! Dat klinkt wel weer heel goed! Ik had geen idee dat er in Mozambique zulke dure lodges waren. Je denkt dat het allemaal armoedig is. En dan je bergtochten. Toevallig zagen we gister Kaapstad op de t.v.. Koude zee, zei Herman. Succes met het bouwen van het huisje. Op een compound of zo? Leuk dat we weer van je gehoord hebben. Gister hoorde ik al een heleboel van Lamkje trouwens na jullie skype gesprek. Daaag.

• 04 December 2007 - 18:22

Theo:

Heo Oetze,
    Mooie verhalen weer. Ik ben benieuwd hoe dat huisje eruit komt te zien dat je gaat bouwen. Moet natuurlijk wel een stukje oerdegelijk vakwerk worden.

In Grun is alles prima. Errug druk. Zeker komende tijd met sinterklaas, feestdagen en keukenwerkzaamheden.

Groeten,
    Theo

• 05 December 2007 - 17:31

Daninho:

Het is weer als vanouds, lees ik wel! Zo veel bijzondere activiteiten, nieuwe indrukken.....
    Bouwse de komende weken (voor een wel heel goed doel :D )

Laterz rafiki/amigo!

• 11 December 2007 - 15:49

Ola Blankes,:

Hoe gaan het daarzo?? Lekker beekie kuier in Zuid-Afrika! Ons was blij om een berichtje van jelle te krij!? Hoe gaan het met die huiskies?? Lekkerbly daarzo, goed gaan!
    Barteld

• 14 December 2007 - 22:01

Rob En Liduin:

Hoi Wytze,

we volgen je verhalen goed. dat is iets anders dan in wommels op kantoor!
    geniet van je trip. wouter gaat naar tanzania over drie weken, voor zijn wetensch. onderzoek.
    jullie zullen elkaar dus niet treffen.
    veel groeten en goede feestdagen .

• 20 December 2007 - 11:42

Daniël:

Hey Wytze,

was wel weer ff geinig je per telefoon te spreken! Toch anders dan elkaar iedere keer berichten te sturen per postduif :)
    Die van mij is nu echt doodop, dus zal wel een tijdje duren eer ik het beesie wederom richting Zuidelijk Afrika kan lanceren.......

Tot het volgende telefonische onderhoud :D