Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu Nairobi - Reisverslag uit Nairobi, Kenia van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu

Nairobi

Door: Wytze

Blijf op de hoogte en volg Wytze

23 Juni 2007 | Kenia, Nairobi

De eerste dagen Kenia zitter er alweer op.
Ben woensdag goed aangekomen, en snel een visa gehaald en door de douane. Helaas bleek mijn backpack er nog niet te zijn. Maar gelukkig was teuri er wel (een oude vriend van mijn ouders uit de tijd dat ze in Kenia zaten). Hij heeft een huis in de Ngong hills.

En het is hier koud!!! Zou je niet verwachten van een tropisch landje. 's Avonds koelt het snel af naar rond de 12-14 graden.

Heb nu een afspraak met Neeltje, die is hier voor haar werk (heifer NL). Moet er weeer vandoor.

Wytze

PS Ga vanmiddag naar Meru

• 23 Juni 2007 - 11:14

Griette:

Hoi Wytze!!

Haha! Je bent toch niet op je klompen naar Afrika vetrokken??? Hier gaat alles goed hoor! Een beetje rustig zonder jou... ;-)
    Nou, veel plezier daar! Oh ja, en nog gefeliciteerd (ik zal je leeftijd maar niet openbaar maken hier)!

Groetjes Griette

• 23 Juni 2007 - 13:16

Danielle:

he pipo, ik wist helemaal niet dat jij in Meru gewoont hebt. Ik kan me voorstellen dat je nieuwsgierig bent hoe het nu is. Als je daar toch bent, kijk dan ook effe of mijn huisje er nog staat. Op grote kruispunt (tweede vanaf de ringweg hihi) naar het zuiden richting de berg, naar links na een schooltje en bocht naar rechts. Aan je linkerhand staan stenen huizen (burgerlijk twee onder een kapje). Check effe voor me of de bananenboom en Vitex (meru oak) er nog staan.

Veel plezier daar! En als je een straatschoffie rond ziet lopen in een afgewassen zwarte legerbroek van de dump en een ketting ala heavy metal om zijn nek, dan komt die van ons. Laat vooral weten hoe het er daar nu uit ziet.

groet, Danielle

• 23 Juni 2007 - 16:09

Marc:

mooi om te horen dat je goed ben aangekomen. ze je in zim later

• 23 Juni 2007 - 16:25

Danieli:

Mambo vipi rafiki yangu? Habari?

Dat is een schitterend plaatje met je klomps! Mooi dat je zonder problemen bent aangekomen in Kenya tussen je vriendjes... Veel plezier met rondtrekken en ik verwacht natuurlijk wel uitgebreide reisverslagen en indrukwekkende panorama-shots ;)

Badaaye en doe het rustig aan he!

• 23 Juni 2007 - 23:20

Jeroen!:

Zo knul, goed om te horen dat je veilig aangekomen bent in Afrika.. Leuk dat je deze site bijhoudt! Mja. eel plezier iig.. Je bent trouwens net te vroeg uit wageningen vertrokken;) Hoevestein had spectaculaire brand, in het nieuws geweest enzo. En iedereen in hoevestein is de komende tijd dakloos. Zeker nog 10 dagen. Ook al zijn alleen de bovenste verdiepingen getroffen.
    Lekker.. Ach jah, denk je aan mijn biljetten..
    Veel plezier nog en oppassen met dat inheemse bier!
    Groet uit Zeeland, Jeroen

• 24 Juni 2007 - 09:53

Theo:

He Oetze,

Mooi dat je goed bent aangekomen. Kwam je nog door de douane met je friese klompen? Er zit natuurlijk een dubbele bodem in die klompen voor de verdovende middelen. Zo'n vakantie moet toch ergens van betaald worden.

Wij zijn gister getuige geweest van de geweldige winst van Oranje-onder-21. Die serven even met 4-1 weggespeeld. Echt mooi.

Rustig aan daar en de groeten!!!

Theo en Liesbeth

• 24 Juni 2007 - 15:28

Ali:

Hee Wytze,

Leuk om je belevenissen een beetje te kunnen volgen via deze site.
    Veel plezier en succes!

groeten fam. Galema

• 25 Juni 2007 - 08:48

Sarah:

Hoi Wytze!

I am having some trouble reading in dutch but I guess you are having a good time in Kenya. I wish you all the best for your trip and ya, I am a bit late, but wish you a happy birthday.
    Take care!
    Sarah

• 26 Juni 2007 - 19:27

Jan En Ans:

Goeije Wytze,
    We krigen it adres fan dizze site fan Lamkje. Leuk om dyn reis sa te folgjen
    Edsger en Carolien diene dat ek yn China, Tibet en India. Se komme Tongersdei thus

• 28 Juni 2007 - 09:31

Wytze:

Moai dast goed oankommen bist

Wytze W

• 28 Juni 2007 - 11:27

Henk En Lamkje:

Vandaag is het heamial maar het weer is er niet naar, koud en dikke buiien. De twadde terp moeten we nog maaien maar het moet eerst weer hooiweer worden. De optochtwagen is gisteren naar school gegaan om hem af te maken. Hij was wel 5,5 m hoog. Of ze een prijs hebben gekregen weten we nog niet.
    Ben je intussen weer in Nairobi/Ngong na je rondgang door Meru-district. Heb je in Igoji nog bekenden gezien ? Intussen zijn we maandag voor de politierechter verschenen en zijn we schuldig verklaard voor het niet oormerken van schapen maar zonder strafoplegging. Dat betekent dat we onze gang kunnen gaan en dat de politiek een oplossing moet bedenken. De AID krreg een veeg uit de pan omdat ze ons wel een procesverbaal gaven terwijl de Dienst Regelingen dat nooit had gedaan. Dus alles bijelkaar wel een gunsige uitslag, de kosten kunnen op de staat der Nederlanden verhaald worden.

Groeten

Lamkje en Henk

• 28 Juni 2007 - 15:02

Natasja:

Hey Wytze, koud daar? Hier hebben we inmiddels ook alweer een herfststorm gehad in de eerste week de zomer dus daar mis je niets aan! ;) Have fun! x Taz

• 30 Juni 2007 - 18:46

Brandsma,luteijn,dev:

Hallo Wytze,We zitten even te kijken of er al weer iets nieuws op je site staat, maar nee. Lamkje is net terug van haar werk. Henk heeft zogenaamd de koeien gemolken. De zeven nieuwe koeien lopen nog apart. Hij heeft gemaaid in de eerste fiive. Hedwig is hier ook. Ze heeft een 9 voor een rapport over de boeren bij Hemmen. Er komt een regenfrontje aan. We gaan dus niet fietsen vanavond. Lamkje en Henk zijn gisteravond naar de night of the heamiel geweest. Ze zagen Martijn en hij vond dat je leuke site had. Simba is net als altijd reuze enthousiast. We zijn benieuwd waar je nu zit, Arusha al? En heb je verder een leuke tijd in Meru gehad? heel veel liefs van ons allemaal. we gaan nu aan de yoghurt.