Tanzania - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu Tanzania - Reisverslag uit Arusha, Tanzania van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu

Tanzania

Door: Wytze

Blijf op de hoogte en volg Wytze

02 Juli 2007 | Tanzania, Arusha

Habari leo,etc.
Ha Wazungu,

Mimi hapa Arusha (tanzania). Ik ben op het moment dus in TZ en in Arusha wel te verstaan. Vorige week ons oude huis bezocht in Meru, het staat er nog. Was we even zoeken, maar het is niet veel veranderd. Meru is van een klein rustig stadje in een drukke stad verandert.
In meru heb ik nog twee dagen bij een oude collega van mijn vader doorgebracht. Hij werkt nog steeds voor het ministerie van livestock en woont op vlakbij een klein dorpje Nkobu. Zijn familie verbouwt zelf koffie, thee, papaya, en alle andere lokale gewassen die je maar bedenken kan. En natuurlijk kreeg ik die elke dag voorgeschoteld, yam, zoete aardappel, cassave, ...

Heb een rondje Mt Kenya gereden, die helaas niet te zien was, tja het is ook winter hier en erg veel bewolking.

Ben nu op bezoek bij Aart in Arusha de broer van Nils Koster, hij werkt bij zijn ouders op de frambozen farm. De farm is heel erg veranderd met 4 jaar geleden.
Staat nu ongeveer 17 ha frambozen, gedeeltelijk voor lokale markt maar vooral voor de export.
Afgelopen week was er de Africa cup, TZ moest tegen Mayotte spelen en tegen rwanda, wat ze bijden gewonnen hebben, en dus door zijn naar de volgende ronde ergens in Afrika. Ze spelen op een van de mooiste velden van Oost-afrika met een fantastich uitzicht op de Mt Meru en soms de Kili.

Morgen ochtend vertrek ik richting Tanga, de plek waar ik 4 jaar geleden stage heb gelopen.

PS zal es kijken of ik nog wat fotos kan uploaden.

Kwaheri en badaye

• 02 Juli 2007 - 14:49

Pablo:

Zo dus jij vermaakt je wel daar in het verre Afrika.
    Heb je niet stiekem nog reserve gestaan bij die wedstrijdjes?

De groeten!

• 02 Juli 2007 - 18:23

Daniel:

Mambo vipi Wytze,

Ziet er goed uit, ik krijg wel weer de kriebels als ik dat zo zie! Have fun en neem een Guinness with Coke voor mij!

Baadaye rafiki yangu

• 02 Juli 2007 - 20:29

Marc:

Hee Wytze,

ziet er inderdaad frisjes uit op die foto's. Raar hoor. Uitzicht op de rugbyvelden is beter dan bij de delftse burgers. Na de zomer weer lekker ballen :-)
    Veel plezier op je reis !!

• 04 Juli 2007 - 11:47

Lamkje:

Leuke foto van Niels zijn familie.
    Hier veel regen en onweer. Het gras ligt plat.Het komend weekend iets minder buien
    en warm. Dan maar op zondag ronde balen.
    Net belde Durk Hoekstra, ze zijn met verlof uit Ethiopie en komen volgende week de robot bekijken.Ondanks de regen geven de koeien veel melk. Lekker gras met klaver en in de stal volop kuil.
    We melken al meer dan vorig jaar.
    Op de open dag waren er meer dan 50 bezoekers. Veel gezinnen met kinderen.
    Wel druk maar ook gezellig.
    Ben je al in de sportsclub geweest?
    Groet ook Luut Zijlstra en zijn vrouw.
    Veel plezier in Tanga.

• 04 Juli 2007 - 16:57

Jeroen:

Dag Kerel!
    Goed van je te lezen, prima dat je je vermaakt:D ALtijd leuk, staat die mount toevallig niet op een van die biljetten.. Hier is voor ons ook weer vakantie.. Niet zo leuk als jij. Maar, goed nieuws, 8 augustus halen ze die pin uit mijn been.. Ben er erg blij mee.. Kan ik komend seizoen eindelijk weer eens echt lekker sporten. Schrijf snel weer eens een leuk stukje. Enne wie is die donkerharige dame op de foto..
    Groet, Jeroen

• 05 Juli 2007 - 12:27

Lisette:

Hey Wytze, vanachter mijn zoemende computer in mijn grijze kantoor ben ik extra blij voor je dat je lekker op reis bent! Ga zelf binnenkort verhuizen, nog maar een maandje op Droef... nog meer veranderingen dus op 91. Toen jij was vertrokken stortte het boeltje in natuurlijk ;-) Nou, viel spass en tot mails maar weer! Liefs! Lisette

• 20 Juni 2014 - 13:52

JANSSENS JOHAN:

frambozen zeer lekker
    waar kan ik ze vinden in Europa en ook waar kopen