De bush - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu De bush - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Wytze Brandsma - WaarBenJij.nu

De bush

Door: Wytze

Blijf op de hoogte en volg Wytze

11 September 2007 | Zambia, Lusaka

Afgelopen weekend met Saskia en Frederik naar Kafue National park geweest. Dit park ligt 300 km ten westen van Lusaka.
We gingen rond twee uur op pad, maar het duurde nogal lang voordat we de stad uit waren, vrijdag middag heeft lijkt het iedereen vrij en stapt iedereen die een auto heeft daar in, om lekker gezellig file te rijden door lusaka. Dus na een uurtje konden we eindelijk gas geven richting het park zodat we nog voor het donder onze tent op zouden kunnen zetten.
De volgende ochtend een gamedrive gedaan, de gids was meer een barman dan een gids de meest fantastiche verhalen kwamen uit die gast.Bij elk takje of blaadje vertelde hij dat er hier waarschijnlijk een olifant was geweest.
Op bezoek bij de mukambi safari lodge, wordt sinds 2002 of zo gerund door een stel NL, is een serie van op tv geweest schijnt.
Daar hebben ze dus een huis hippo en wartog, de hippo komt de rivier uit loopt een trap op en gaat bij de bar liggen, echt super gaaf en een stel wartogs zijn met de hand groot gebracht en gaan naast de hippo liggen, de wartog stopt soms zijn hoofd in die van de hippo, echt raar...
Rest van het weekend heerlijk genoten van de bush, op de tsetse vliegen na, oei wat zijn dat vervelende beeste, prikken overal doorheen en laten vlinke bulten achter, maar ja het is de bush he.

Ben nog steeds in Lusaka op zoek naar werk,
vorige week een interview gehad bij een de grootste agrarishe company van zambia zambeef, Ze zoeken een dairy manager voor hun 2500 koeien, dus gesprek gehad met directeur en bedrijf bezocht met vorige dairy manager. Erg groot allemaal, 900 melkkoeien, bergen jongvee. En erg veel arbeid.
Nu nog even afwachten wat ze van de andere kandidaten vinden...
Daarna nog op bezoek geweest bij twee andere boeren, eentje heeft 40 koeien en maakt alleen kaas, en eentje die vooral akkerbouw doet maar ook nog 250 koeien melkt. Erg mooi om dit allemaal te zien, nu even zorgen dat ik hier ook aan de slag kan. Daar ga ik nu de komende week dus nog even achteraan.

Groetnis ut een warmer wordend Lusaka, elke dag minimaal 30 graden

• 11 September 2007 - 12:33

Natasja:

Wytze, klinkt goed! Hier is het officieel nog steeds zomer maar het lijkt al maanden herfst! Verhalen over minimaal 30 graden willen we dus ook eigenlijk niet horen ;)

Suc6 met je banenjacht! xx Natasja

• 11 September 2007 - 14:15

Karin:

Hee Wytze, mooie verhalen vertel je! Echt leuk om te lezen. Tof dat je het zo naar je zin hebt!
    Ik sluit me aan bij Natasja: hoop dat je een leuke baan vindt!
    Groetjes Karin

• 11 September 2007 - 14:57

Daniel:

He gozert,
    mambo vipi mzungu?
    Dan toch eindelijk het huisdier waarvan je altijd al gedroomd hebt.....en jullie gedrag heeft verdacht veel overeenkomsten: ergens uitkomen en hangen bij een bar :D

Veel plezier!

• 11 September 2007 - 15:09

Pablo:

Hey Wytze is dat meisje achter de tralies je nieuwe vriendinnetje? Nog bedankt voor de willy-warmer, ik heb hem ontvangen! Oh en aangenaam, ik ben je opvolger geworden als captain van RCW 1. Eerste wedstrijd een claim, tweede wedstrijd 64 - 17 gewonnen.

• 11 September 2007 - 18:22

Jelmer:

Wytze !!!!!

Mooi om je verhalen zo af en toe te lezen! Veel succes met het zoeken naar een baan. Ik hoop dat het snel lukt.

Hier gaat alles zn gangetje: werken, reizen, etc.

Groeten uit Eindhoven,
    Jelmer

• 11 September 2007 - 19:20

Elsbeth:

Hallo Wytze,
    Leuk weer een verhaal te lezen. Ik ben in 1986 of zo met Herman en onze vriend Rob die toen nog in Lusaka woonde, ook in het Kafue park geweest. Dat kampement waar jij was, was toen afgebrand door stropers, volgens Rob. Nu dus weer helemaal leuk opgebouwd met tamme wilde dieren. Heel apart. Rob kende Zambeef ook wel en ook Willem de Boer. We zijn allemaal erg benieuwd naar je eventuele werk. Veel plezier in Lusaka.

• 11 September 2007 - 21:37

René:

Yo wytze,

Goed bezig daaro. 2500 koeien? Tjonge, dat wordt blaren op de vingers van het melken Hoop dat je die baan krijgt, klinkt goed. Hier in grun alles prima. Seizoen bij de kostery is voorbij, was weer mooi. Seizoen bij DIO begint weer, en huuske is back van zijn knieblessure! Eerste pot gewonnen, dus gaat weer mooi. Ik wacht op je volgende verhaaltje, mooi leesvoer, suc6 deer oetze!

Greetz René

• 12 September 2007 - 06:01

Jeroen:

Ha gekke Fries!
    Nou, hopen dat je je baantje krijgt, zul je geen last van heimwee krijgen, gewoon lekker met de koeien klooien. Hier in Holland alles goed, mijn herstel verloopt vloeiend, vind ik zelf tenminste. NOg maar 1 set biljetten ontvangen helaas, maar jah, niks aan te doen. Afrikaanse posterijen ook;) Er rust trouwens geen zegen op die captainspost voor Pablo. Gisteravond op de training geblesseerd geraakt. Maar have fun daar!
    Gegroet Jeroen

• 13 September 2007 - 11:46

Marc:

mooi man echt te gek als je manager wordt

• 13 September 2007 - 12:36

Wib:

He Wytze!

Lekker hoor, die temperatuur. Wij komen net uit Mallorca en daar was het ook rond de 30 graden. Maar nu zijn we helaas weet thuis met 12 graden minder op de thermometer....
    Leuke foto trouwens van dat vieze beest op het raam. Wat is het eigenlijk?

Succes met je jobhunting!

Groetjes B&W

• 14 September 2007 - 12:03

Lamkje:

Leuk gesprekje op radio Fryslan afgelopen
    woensdag.Ik heb het opgenomen.De verbinding was prima.Hans en Herman zijn
    aan het gieren en mestrijden,moet voor 15 sept uitgereden zijn.Volgende week gaat er gras-klaver naar de drogerij, die er mooie brokjes van maken,de silo
    is al een poosje leeg.De komende weken hebben we 5 vaarsen te kalven. We zijn ze nu aan het beleren, 2 stuks gaan op de rooosters liggen.Rustig weer de laatste dagen, er is nog volop gras voor de koeien.de fotograaf was hier vorige week van Ecomel.Henk komt als demeter boer op het melkpak!Durk en Diny zijn ook bij Willem de Boer op bezoek geweest enkele jaren geleden.Leuke foto's!
    Kamperen in het wildpark en een biertje in een luxe lodge. Komt me bekend voor!
    Groet,Lam en Henk

• 15 September 2007 - 19:29

Hans En Lous:

Hey jambo bwana Wytze! Wat beleef je veel in het verre afrika! Onze kids zitten nu ook alweer 1,5 mnd in Kenya. Beleven ook het nodige! Vooral in het weeshuis waar ze gewerkt hebben, was het erg heftig. Nou Wytz nog heel veel plezier daar in donker afrika en pas op de enge beesten! kwa heri sana!

• 18 September 2007 - 09:49

Lisette:

Die foto met dat beest op je handen is echt super :D

• 21 September 2007 - 21:35

Omke Jan:

Je maakt ons jaloers
    Mukambi Lodge, daar zijn we met Pake en Beppe ook geweest. Ziet er nu wel wat luxer uit dan 35 jaar geleden !
    Veel succes met je sollicitaties, zorg wel dat je er een groot huis bij krijgt voor alle logees:
    geef maar een seintje zodra we kunnen boeken.

Jan & Ans

• 10 Oktober 2007 - 11:29

Meike:

Jeetje Wytze, wat een verhalen, het is dik genieten als ik ze lees! en wat een reis! het klinkt allemaal geweldig goed. De baan die je beschreef klink nogal als een uitdaging, sjiekdefriemel, dat zou mooi zijn. Droef begint langzaam weer kaler te worden en de kampvuurtjes nemen af, zo gaat dat in de herfst. Het ga je goed.

Liefs,
    Meike